Felç Tedavisi

Cerebral Palsy (CP) Rehabilitasyonu
Multiple Skleroz (MS) Rehabilitasyonu
Bel ve Boyun Fıtıklarında Fizik Tedavi
Ortopedik Rehabilitasyon
Spor Yaralanmalarında Rehabilitasyon
Kireçlenme ve Fizik Tedavi
Yaşlılığa Bağlı Hastalıklarda Fizik Tedavi
Romatizmal Hastalıklarda Fizik Tedavi
Ameliyat Öncesi ve Sonrası Rehabilitasyon
Korunma
evde fizik tedavi

Fizik tedavi Nedir?

Başlıca hareket sistemini ilgilendiren hastalıkların, vücudun dışından uygulanan ancak eklem ve yumuşak dokuları etkileyebilen aletlerle tedavi etme yöntemi olarak tanımlanan fizik tedavinin kelime anlamı; onarmak, yeniden işe yarar hale getirmek. Amacı ise kişinin herhangi bir hastalık veya kaza sonucunda günlük yaşamını sürdürmesi için gerekli olan vücut fonksiyonlarının kaybolması veya azalması halinde; hastayı fizik tedavi, egzersiz, eğitim ve diğer tedavi tekniklerini kullanarak, mümkün olan en fonksiyonel düzeye getirmek. Bu anlamda fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanın tedavisinde bir bütün olarak düşünülüyor. 
Fizik Tedavi insanların daha aktif ve bağımsız, ağrısız olmaları için yapılan ve vücuda dıştan uygulanan bir tedavidir. Başta ağrıyı azaltmak ve eklemleri koruyarak fonksiyonları arttırmak hedeflenir. Dozu ve süresi ayarlanarak gereken herkese, her yaşta uygulanabilir.Fizik Tedavide çeşitli metodları beraberce 1-1.5 saat süren seanslar halinde uygulanır. Ortalama seans 15-20 arası.Rehabilitsyonda ise çok daha uzun bazen yıllar alan bir süreçtir.Ayrıca Fizik tedavide sonuçların kısa sürede alınmadığı unutulmamalıdır.


Rehabilitasyon nedir?


Herhangi bir sebeple engelli hale gelen kişileri topluma kazandırmak için uygulanan tedavilerin bir bütünü. Rehabilitasyon çok geniş kapsamlı bir terim olup sözcük anlamı kaybedilen fonksiyonların yeniden kazandırılmasıdır. Fizik tedaviye göre daha uzun ve hastanın da aktif olarak tedaviye katılımını ve çabasını gerektiren bir süreçtir. 
Rehabilitasyon kavramı 1. ve 2. Dünya Savaşlarından sonra oluşan hastalık ve sakatlıkların tedavisi gereksinimi sonucunda Avrupa ve A.B.D. de ortaya çıkmıştır. Türkiye’de ise rehabilitasyon uygulamaları yurt dışına giderek bu yeni alanda eğitim alan değerli bilim adamlarının katkılarıyla daha sonraki yıllarda başladı.
Rehabilitasyon önceleri sadece ‘sakatlıkların tıbbi tedavisi’ olarak tanımlanmaktaydı. Daha sonra bu tanımın kapsamı genişletildi. Hastalıkların, ilaç, cerrahi, fiziksel yöntemler ve yardımcı cihazlarla kısmen veya tamamen giderilmesi ve hastanın bedensel, ruhsal, sosyal ve ekonomik bakımdan, bağımsızlığının sağlanmasına yönelik yapılan tüm çalışmalara rehabilitasyon adı verildi..Uzun ve sabır isteyen bir tedavi yöntemi olmakla birlikte, yan etkisini olmaması ve uzun vadede çok yüz güldürücü sonuçları olması nedeniyle çağımızın tedavi anlayışına en uygun yöntemdir.
Fizik tedavi ve Rehabilitasyonun farkı nedir?
Son yıllarda önemi daha fazla farkedilen tıp dallarından biri …fizik tedavi ve rehabilitasyon normal yaşama dönmeyi hızlandırıyor. fizik tedavi ve rehabilitasyonda iki ayrı bölümden oluşuyor. Dolayısıyla birinci bölümde bir takım fiziksel ajanlar ki, bunların sayısı çok fazla. Bunlar ısı yayabiliyorlar, elektrik akımları verebiliyorlar. Mekanik etkileri var, bu kullandığımız ajanların. Bunların iyileştirici etkilerinden yararlanıyoruz. İkinci kısım rehabilitasyonda da başta egzersiz olmak üzere pek çok özel yöntemlerle daha çok vücudu çalıştırmak veya vücudun belirli bölümlerini çalıştırmak ve fonksiyonel hale getirmek için yapılan çabalardan bahsediyoruz. Dolayısıyla hem elle yapılan tedaviler hem de cihazla yapılan tedaviler bu kapsamda.”